Tar over ny ambulansebåt

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helse Fonnas ambulansebåt er den båten med flest oppdrag i landet. Nå får helseforetaket en ny og moderne ambulansebåt.

DEL

(Haugesunds Avis) HAUGESUND: «Rosedoktoren» er navnet på den nye ambulansebåten som Helse Fonna overtar mandag 1. april.

Etter mange års erfaring med drift av ambulansebåt har Helse Fonna selv utarbeidet kravspesifikasjonen for den nye båten.

– Dette er kanskje den mest funksjonelle ambulansebåten som er bygget i Norge, og den er framtidsrettet når det gjelder pasientbehandling, universell utforming og HMS, står det i pressemeldingen.

Ambulansebåten til Helse Fonna er med sine rundt 1.400 årlige turer den båten med flest ambulanseoppdrag i landet.

Flest oppdrag i Sunnhordlandsbassenget

«Rosedoktoren» skal være stasjonert på Sunde i Kvinnherad, og hovedtyngden av ambulanseoppdragene vil være i Sunnhordlandsbassenget. Primært skal båten ha ambulanseoppdrag, men den vil også ta noe ordinær transport av pasienter.

– Båten er klasset til fartsområde 4 og vil dermed kunne gå til for eksempel Espevær og Bergen ved behov, opplyser Helse Fonna.

Når båten går ut på ambulanseoppdrag har den med skipper, motormann og to ambulansearbeidere fra Helse Fonna. Den er spesialbygget til ambulansevirksomhet, og har det samme akuttmedisinske utstyret som en ambulansebil, men har bedre kapasitet.

Ifølge sysla.no har båten en kapasitet på 11 passasjerer og to pasienter. Fartøyet designet av Stord-selskapet Berserk Design og levert av Maritime Partner i Ålesund. Det er Ålesund-selskapets første båt av denne typen.

Fartøyet har en lengde på litt over 20 meter og en toppfart på 30 knop.

110 millioner

Den nye båten er en katamaran med to skrog, noe som ifølge Helse Fonna gjør at den går roligere i sjøen. I kravspesifikasjonen er det vektlagt HMS, støy og komfort.

Båten har også moderne Euro6-motorer med nyeste teknologi med tanke på å redusere utslipp.

– Helse Fonna har utarbeidet konkurransegrunnlaget som Gulen Skyss har bygget båten etter, og har inngått en avtale med Gulen Skyss på 6+2+2 år, står det i pressemeldingen.

Driftsleder i Gulen Skyss, Daniel Kvernøy, har tidligere uttalt til Skipsrevyen at kontrakten har en totalverdi på over 110 millioner kroner.

Det var i mars i fjor at det ble klart at L. Rødne & Sønner kommer til å bli byttet ut med Gulen Skyss etter 15 år. Det ble klart da Helse Fonna avsluttet konkurransen som gjelder driften av ambulansebåten fra 1. april 2019. Rødne kom best ut på pris, mens Gulen Skyss skåret best på utforming.

Artikkeltags