Slappfiskene skal opp av sofaen

En rapport gjennomført av Vista Analyse viser at vi kan spare inn 80 milliarder kroner årlig hvis folk kommer seg opp av sofaen og ut i naturen.

En rapport gjennomført av Vista Analyse viser at vi kan spare inn 80 milliarder kroner årlig hvis folk kommer seg opp av sofaen og ut i naturen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fysisk inaktivitet i befolkningen kan bli et stort helseproblem.

DEL

(Siste) Norsk Friluftsliv og Norges idrettsforbund etterlyser politisk vilje til å ta tak i problemet.

Idrettspresident Tom Tvedt og styreleder i Norsk Friluftsliv, Erling Lae, er samstemte når de sier at vi ikke kan vente lenger før vi virkelig tar tak i problemene med inaktivitet.

De to er bekymret for den alvorlige situasjonen, som vil få store konsekvenser for Norge både når det gjelder helse og livskvalitet.

– En av de virkelig store utfordringene Norge står overfor er økende passivitet og fysisk inaktivitet. Helseutgiftene til behandling av sykdommer knyttet til mangel på fysisk aktivitet øker, og konsekvensene for den enkelte og for samfunnet øker tilsvarende. Vi kan som samfunn ikke vente med å ta grep, advarer Erling Lae og Tom Tvedt.

Står klare

Norsk Friluftsliv og Norges idrettsforbund står klare til å øke innsatsen – hvis politikerne tar innover seg den dramatiske situasjonen og ønsker å ta tak.

Tvedt og Lae minner om at man i 2016 brukte 326 milliarder kroner på helse i Norge, en post som har økt med over 50 milliarder de siste fire årene.

Saken fortsetter under bildet.

Idrettspresident Tom Tvedt (t.v.) og styreleder i Norsk Friluftsliv, Erling Lae, er samstemte når de sier at vi ikke kan vente lenger før vi virkelig tar tak i problemene med inaktivitet.

Idrettspresident Tom Tvedt (t.v.) og styreleder i Norsk Friluftsliv, Erling Lae, er samstemte når de sier at vi ikke kan vente lenger før vi virkelig tar tak i problemene med inaktivitet. Foto:

– Vi har rett og slett ikke råd til å prioritere reparering framfor forebygging. Derfor trenger vi at norske politikerne vil mer enn å bare snakke om problemet, vi trenger handling, påpeker Erling Lae og Tom Tvedt.

En rapport gjennomført av Vista Analyse viser at man kan spare inn 80 milliarder kroner årlig hvis befolkningen blir mer fysisk aktiv.

Bred allianse

Alliansen mellom friluftslivet og idretten er et resultat av at de mener at den økende passiviteten og fysiske inaktiviteten blant det norske folk ikke tas alvorlig nok blant politikerne.  

– Vi har funnet sammen i felles forståelse for de utfordringene vi står overfor. Vi gjør dette nå fordi vi ønsker å si til alle som har som mål å styre de neste årene at de ikke kan eller må glemme en av de vanskeligste og viktigste oppgavene samfunnet står overfor – nemlig fysisk inaktivitet, sier Erling Lae, styreleder i Norsk Friluftsliv.

(ANB)

Artikkeltags