Gå til sidens hovedinnhold

Helse Fonna går til gul beredskap – fullt på flere avdelinger

Helse Fonna går til gul beredskap på grunn av stor pågang av koronapasienter. Planlagte behandlinger kan bli utsatt eller avlyst på kort varsel.

Helse Fonna administrerer sykehus og institusjoner på Haugalandet, Sunnhordland og her i Hardanger.

– Nå er presset på sykehuset så stort at planlagt behandling blir utsatt. Dette for å ha beredskap til å ta seg av øyeblikkelig hjelp og behandling av alvorlig syke, som kreftpasienter, skriver helseforetaket i en pressemelding.

– Vi beklager å måtte utsette planlagt behandling, noe som vil føre til lengre ventetid for pasientene. Men slik situasjonen er nå, har vi dessverre ikke noe annet valg, sier administrerende direktør Olav Klausen.

I tillegg til mange koronapasienter, er det fullt på flere avdelinger på Haugesund sykehus. Helse Fonna har også høyt sykefravær blant medarbeiderne.

– Det blir nå rigget til kohortavdeling på lungeavdelingen ved Haugesund sykehus, og man ser på hvordan man kan flytte både på pasienter og personell for å sikre forsvarlig drift på best mulig vis, sier han.

Tallet på koronapasienter øker dag for dag, opplyses det.

Onsdag formiddag var ti koronapasienter innlagt ved Helse Fonna, alle på sykehuset i Haugesund, det høyeste antallet siden månedsskiftet mars/april. To av dem får intensivbehandling.

Kommentarer til denne saken