Haugaland Kraft varsler at de nå gjør endringer i toppledelsen. Stein Inge Morisbak går inn i rollen som leder for Haugaland Kraft Energi AS. I dag er John Harald Jakobsen leder her, men fortsetter i selskapet som seniorrådgiver.

– Vil hjelpe kundene å spare penger

Morisbak har vært direktør for digitalisering og utvikling de siste fire årene. Denne avdelingen blir nå integrert i Haugaland Kraft Energi.

– Selskapet har med dette styrket bemanningen med 15 teknologer som skal bidra til å gjøre Haugaland Kraft Energi til det fremste teknologiselskapet i strømbransjen. Gjennom å utforske og skape nye tjenester og forretningsmodeller basert på framtidens teknologi, vil selskapet hjelpe kundene inn i en bærekraftig framtid. Samtidig vil det være penger å spare for kundene, sier konsernsjef Olav Linga til Haugesunds Avis.

– Hvordan vil dette hjelpe kundene med å spare penger?

– Vi slår nå sammen digitaliseringsavdelingen og Haugaland Kraft Energi. Sistnevnte er selskapet som selger strøm til hus og hjem, samt næringslivet. Nå blir disse to ett område, og vi vil tenke mer på hvordan vi skal hjelpe kundene med å bruke mindre strøm. Kort fortalt vil vi selge mindre strøm til flere kunder. Da må vi ta i bruk helt andre digitale løsninger. Dette arbeidet skal Morisbak lede, sier Linga.

– Har du noen eksempler på hvordan dette skal gjøres i praksis?

– Vi satser jo mye på solceller, og har solgt 500 nye anlegg. En del av løsninger er å ta det mer i bruk. Så vil vi utvikle teknologiske løsninger så kundene kan følge med i samtid på hva de bruker strøm på, og at de kanskje vil kunne få en påminnelse om å skru ned en ovn for eksempel, eller noe annet som trekker strøm, sier Linga.


Lang karriere

Morisbak selv sier energiselskapenes rolle er i endring.

– Vi vil se en økning i nye innovative tjenester for å gi helt nye kundeopplevelser og forretningsmodeller. Kundene forventer at det skal være enkelt å være kunde. Teknologi og automatiserte tjenester som ikke griper inn i hverdagen, og bidrar til å spare strøm og styre energibruken smart.

Morisbak er 48 år gammel, og har bakgrunn som programmerer. Han har jobbet med utvikling av IT-systemer med fokus på innovasjon og disrupsjon i mer enn 20 år.

Han har blant annet ledet utviklingsteamet bak Digipost for Posten i seks år, og Haugaland Kraft beskriver ham som en pådriver for effektivisering og innovasjon.