To flokker på 1.000 dyr: – Viktig at de får mest mulig ro

SAMLET: Dette bildet av de 1.961 reinsdyrene i samlet flokk ble tatt i begynnelsen av februar, da de krysset Imingfjellveien i retning Lufsjåtangen.

SAMLET: Dette bildet av de 1.961 reinsdyrene i samlet flokk ble tatt i begynnelsen av februar, da de krysset Imingfjellveien i retning Lufsjåtangen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Situasjonen illustrerer de vanskelige beiteforholdene inne på Sentralvidda, som trolig er årsaken til at reinen i stor grad holder seg ute på tangene. Det er derfor viktig reinen får mest mulig ro framover.

DEL

Flokken med nesten 2.000 dyr kom vestfra og over til Lufsjåtangen på grensen mellom kommunene Nore og Uvdal og Tinn i begynnelsen av februar, skriver Laagendalsposten.

Dette har blant annet ført til at skiløypa fra Vegglifjell og opp til Slepeskaret i perioder ikke har vært kjørt opp, blant annet helga som var.

Nå kommer Lars Inge Enerstvedt fra Statens Naturoppsyn (SNO) med en ny rapport.

LES OGSÅ: Nesten 2.000 dyr i samlet flokk: – Det er jo helt fantastisk!

To flokker

Han forteller at den store flokken nå er delt opp i to, med ca. 1.000 dyr i hver flokk.

Den ene befinner seg i Kvannehøgdin, nordvest for Eidsfjell og litt sørvest for Lufsjå. Der har den vært en stund.

Den andre flokken kom tilbake til Lufsjåtangen i begynnelsen av mars, og er nå ifølge Enerstvedt i nærheten av Brehovda. Dette området ligger rett nord for Lufsjå og sør for Uvdal.

– Situasjonen illustrerer de vanskelige beiteforholdene inne på Sentralvidda, som trolig er årsaken til at reinen i stor grad holder seg ute på tangene. Det er derfor viktig reinen får mest mulig ro framover, skriver Lars Inge Enerstvedt i Statens Naturoppsyn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken