Gå til sidens hovedinnhold

Hardangermesteren i håndbak skal kåres

Hardanger spillfestival 2018

Artikkelen er over 3 år gammel

Den andre utgaven av Hardanger spillfestival går av stabelen fredag 16. til søndag 18. mars. Arrangøren kan love flere nye spill og konkurranser.

– Vi har hatt flere planleggingsmøter siden i høst, og er godt i gang med forberedelsene til årets spillfestival, sier primus motor Joakim Sørå.

Han opplyser at påmeldingen har startet, og det er allerede 100 påmeldte til de ulike aktivitetene.

Morsom og leken helg

De fleste av konkurransene fra debuten i 2017 er også med i årets spillfestival, i tillegg til en rekke nye spill det skal kåres hardangermestere i.

– Blant nyhetene finner vi alt fra kortspill som Spar dame til bingo og biljard. Nytt av året er også Sjoelbak, som er et nederlandsk bordspill, forteller Sørå.

I alt skal det arrangeres 28 aktiviteter over tre dager, fordelt på åtte ulike spillsteder; Hardanger Hotel, Meieriet, Nye Iris Scene (Containerverkstedet), Odda kino, Sentralbadet litteraturhus, Vertshuset, kjelleren på Bokkotunet og gågata.

- Vi ønsker at flest mulig hiver seg med på en morsom og leken helg i Odda, derfor er alle aktivitetene gratis, sier en entusiastisk Sørå og legger til at all påmelding skjer via festivalens nettsted www.spillfest.no.

Poker og håndbak

I år, som i fjor, sparkes festivalen i gang med åpningsshow på Sentralbadet fredag kveld, der også hardangermesteren i flaks skal kåres. Det største arrangementet under Hardanger spillfestival blir garantert pokerturneringen i 2. etasje på Hardanger Hotel.

- Her er det plass til 100 deltakere, og allerede seks uker før turneringen er det over 50 påmeldte pokerspillere, opplyser Sørå.

Et annet arrangement det knyttes stor spenning til er håndbak, en av årets spennende nykommere. Hardangermesterskapet i håndbak vil finne sted på Sentralbadet tidlig lørdag ettermiddag. Arrangøren melder at håndbakmiljøet i Hardanger er i vekst, og flere fra Odda har hengt seg på.

Ingen festival uten et tilbud for de aller minste. Lørdag formiddag legges det opp til barnearrangement på Meieriet med mye lek og moro.

– Dette hadde aldri gått uten god støtte fra våre lokale sponsorer og samarbeidspartnere. Uten dem, ingen spillfestival, sier en takknemlig Sørå.

Kommentarer til denne saken