Arnfinn Gursli Langesæter er årets stjerneskot

Stjerneskot. Arnfinn Gursli Langesæter med diplomet som beviser at han er årets Stjerneskot 2017. Prisen utdeles av Hardanger Musikkpris og er på 20.000 kr.  Han mottok varm applaus fra en fullsatt Hardangerhall på Hotel Ullensvang.

Stjerneskot. Arnfinn Gursli Langesæter med diplomet som beviser at han er årets Stjerneskot 2017. Prisen utdeles av Hardanger Musikkpris og er på 20.000 kr. Han mottok varm applaus fra en fullsatt Hardangerhall på Hotel Ullensvang. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Saksofonisten Arnfinn Gursli Langesæter er tildelt prisen "Årets Stjerneskot 2017. Det skjedde under den offisielle åpningen av Hardanger Musikkfest torsdag kveld.

DEL

Juryen sier at Arnfinn har en naturlig musikalitet og en vakker varm tone i instrumentet. Bare 15 år gammel flyttet han fra Hardanger til Bergen for å gå på musikklinje på videregående. "Arnfinn er utan tvil eit stort talent og gjennom sin utdanning ved Griegakademiet landa trygt i jazz", heter i det i juryens begrunnelse.

I dag studerer Arnfinn på Norges Musikkhøyskole i Oslo, og stortrives med det, forteller han til HF.

Arnfinn Gursli Langesæter skal delta på flere konserter under årets musikkfest. Sammen med gitaristen Roar Kjeldahl Berntsen fra Jessheim skal han spille egne komposisjoner og egne arrangement av amerikanske jazzstandardlåter. Duoen var eksamensprosjektet til Langesæter da han ble uteksaminert fra Griegakademiet i 2016. Lørdag byr duoen på Kvikk Lunch på Gløyp i Kinsarvik.

Artikkeltags