Amedias nye eiere skal hete Amedia-stiftelsen

direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen

direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Styret i Sparebankstiftelsen DNB opprettet onsdag Amedia-stiftelsen, som skal være eier av Amedia AS. Den nye stiftelsen vil etter planen overta aksjene i Amedia i løpet av april.

DEL

I februar ble det kjent at Sparebankstiftelsen DNB inngikk en avtale med Telenor, LO og Fritt Ord om kjøp av mediekonsernet Amedia as, som eier 62 lokalaviser over hele Norge, deriblant Hardanger Folkeblad.

Avtalen forutsatte at det opprettes en ny stiftelse som får et ansvarlig lån fra Sparebankstiftelsen DNB for å kjøpe aksjene i Amedia as.

Den nye stiftelsen gis en grunnkapital på 200 000 kroner, samt aksjene i Avishuset Norge as, opplyser Sparebankstiftelsen DNB i en pressemelding onsdag.

Avishuset Norge as har en aksjekapital på 1 million kroner. Dette selskapet vil tre inn i kjøpsavtalen og dermed overta aksjene i Amedia as. Det ansvarlige lånet fra Sparebankstiftelsen DNB blir også gitt til Avishuset Norge as.

Amedia-stiftelsen skal sikre et langsiktig og stabilt eierskap til norske lokalaviser heter det i pressemeldingen. Den nye stiftelsen bygger på konsernets utgivererklæring og vil verne om avisenes selvstendighet og redaksjonelle frihet.

- Lokalavisene har stor betydning for sine lokalsamfunn, for demokratiet, kultur og organisasjonsliv. Målet med kjøpet er å bidra til at avisene kan utvikle seg videre til beste for sine lokalmiljøer, sa direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen i forbindelse med kunngjøringen den 22. februar.

Amedia er landets største utgiver at lokalmedier og driver distribusjonsvirksomhet i Norge og trykkerivirksomhet i både Norge og Russland. Konsernet når daglig nær 1,7 millioner lesere av papiraviser og digitalt innhold fra konsernets 62 abonnementsaviser over hele landet.

Konsernet har om lag 2400 ansatte i Norge og Russland og omsatte i 2015 for 4,2 milliarder kroner.

Artikkeltags