– Rigmor og Edvar Sæbø har denne helgen sin siste helg som vertskap på den betjente DNT hytta Finsehytta. En av de største hyttene til DNT. Her har de vært vertskap siden 2008, forteller Kari Merete Horne.

Hun er kommunikasjonssjef i DNT Oslo og tar denne helga turen til Finse, der en skal markere at nytt vertskap er på vei. I mai meldte Hardanger Folkeblad at ekteparet fra Eidfjord var inne i sin siste sesong som vertskap på Finsehytta.

– Sonja Rykhus og Rune Sundt fra Dovre overtar som vertskap på Finsehytta. Denne helgen er de til stede som gjester og mandag overtar de hytta formelt. Paret har vært bestyrere på den betjente DNT hytta, Grimsdalshytta, nord i Rondane i 7 år, opplyser Horne i en pressemelding.

Selv om de to er erfarne hytteverter, er det flere endringer når de nå tar over Finsehytta som gjennomsnittlig har et belegg på 15000 gjestedøgn i året. Dette betyr at Rigmor og Edvar tatt imot over 200 000 gjester i sin tid på Finsehytta.

Vertskapsparet fra Eidfjord drev Bjoreidalen turisthytte fra 1995 til 2000, reiste videre til Sandhaug Turisthytte på Hardangervidda, og var vertskap der fra 2000 til 2008. Her vokste Edvar opp, da Sandhaug Turisthytte ble drevet av hans foreldre Marit og Sylfest Sæbø fra 1956. Nå er det Rigmors sønn Svein Arne Tyssebotn som driver Sandhaug.

– Edvars ølbryggeri ble tatt med fra Sandhaug og fikk navnet «Finse 1223». Kombinasjonen god smak og vakker utsikt er verdensberømt! Hva er vel bedre enn å nyte lokal-brygg med blikket rettet mot vakre Hardangerjøkulen, spør Horne.