Restauranten som ligger et par kilometers kjøretur fra Eide opp Buerdalen har blant annet nylig fått på plass en 86 tommer storskjerm på galleriet i restauranten, noe som gjør det mulig for små og mellomstore bedrifter å legge møtene sine til nasjonalparkgården på Buer.

– Vi ser ikke for oss at det blir utleie av møtelokaler, men det blir mulig for å bedrifter å kombinere en middag med møte i forkant noen av dagene i uka nå vinterstid. Vi er i en oppbyggingsfase og jobber med flere nye tilbud. Vi starter i en ende og forsøker å gjøre det så godt som mulig, sier Elisabeth W. Hauge.

Hun driver gården sammen med Bjørn Buer som de siste årene har skapt et helt nytt reiselivsprodukt hjemme på familiegården.


Foreløpig er det kun torsdag, fredag og lørdag det blir lagt til rette for møtevirksomhet på gården. Samtidig har driverne også tatt andre «vintergrep», blant annet ved å henvende seg til hyttemarkedet på Seljestad.

– Vi hadde en testtur forrige helg der vi kjørte buss opp og ned fra fjellet. Det ble kjempegodt mottatt og vi har fått forespørsler om å sette opp flere slike transporter framover. Det er kjekt for oss å treffe slik, for det er et kjempestort marked, sier Hauge og viser til de mange hyttefolkene som hver helg besøker kommunen.

Når turistsesongen går i gang for alvor, åpnes restauranten igjen også på dagtid.

– Vi må øke antall ansatte før årets sesong. Vi har kommet i en posisjon der vi klarer å få tak i kvalifiserte folk i det som er et vanskelig arbeidsmarked. Det er bra, for dette er en type drift som krever mange folk i arbeid, sier Hauge.

Etter flere år med planlegging og bygging åpnet Buer restaurant i fjor sommer. På kort tid har konseptet rukket og blitt svært populært og har også hatt besøk av en rekke matanmeldere.