Har snødd ned i vinter

Store snømengder: Ved heismast nummer sju er det det nå 12 meter snø. Masten er 10 meter lang og har blitt hevet to meter fra isbreen. Bildene ble tatt i forrige uke.Alle foto: Privat

Store snømengder: Ved heismast nummer sju er det det nå 12 meter snø. Masten er 10 meter lang og har blitt hevet to meter fra isbreen. Bildene ble tatt i forrige uke.Alle foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

FONNA Glacier Ski Resort går inn i påskeuka med en hektisk ryddejobb foran seg. Bare uker før planlagt åpning ligger det stedvis opptil 12 meter snø på isbreen.

DEL

- Det har kommet mye snø i vinter, slår daglig leder Andreas Skogseth fast.

Store snømengder

Mens det i lavlandet har plasket ned stort sett hele vinteren, har det flere steder i høyfjellet lagt seg uvanlig mye snø. En rekke vinterskisteder går derfor påsken i møte med store snømengder. I fjor var situasjonen en litt annen, og skisenteret på isbreen Folgefonna i Jondal kastet seg rundt og åpnet heisen til påsken. Årsaken var at svært få andre steder kunne tilby påskegjestene snø.

– I fjor kom påsken litt seint. I år mister vi påsken fordi de andre skisentrene har mye snø. Vi kommer til å kjempe fram at Fonna er et bra alternativ videre og håper folk vil benytte seg av anlegget, sier Skogseth.

Han tror den gode vinteren har generert større skiinteresse hos folk og håper dette skal slå positivt ut for sommerskisenteret til våren og sommeren.

Åpner 1. mai

1. mai er den offisielle datoen for åpning, men i helgene før vil det som i fjor bli arrangert «pudderhelger» blant annet for å prøvekjøre skiheisen. Etter åpningen blir skisenteret åpent hver eneste dag frem til blåisen kommer frem til høsten. Selv om snømengdene varierer fra sted til sted, er det jevnt rundt fem meter snø, noe som også betyr gode muligheter for en god ski- og snowboardpark gjennom sesongen.

– Vi bygger parken slik at den skal stå klar til sesongstart og den blir større enn i fjor, sier Skogseth.

Det er den internasjonalt respekterte parkbyggeren Emil Fossheim som også i år har regien på parkbyggingen. I fjor ble parken, som består av en rekke «rails» og hopp av ulik størrelse, kåret til verdens fjerde beste park. Før sesongen skal også skiutleiene fornyes.