Går fra tre til to papiraviser i uka: - Vil styrke journalistikken, sier redaktøren

Redaktør i Hardanger Folkeblad, Eivind Dahle Sjåstad, sier at lokalavisa vil gå fra tre til to papiraviser i uke fra og med 22. juni. Pressefoto

Redaktør i Hardanger Folkeblad, Eivind Dahle Sjåstad, sier at lokalavisa vil gå fra tre til to papiraviser i uke fra og med 22. juni. Pressefoto

Hardanger Folkeblad reduserer utgivelsesfrekvens og går fra tre til to papiraviser i uka. Redaktør Eivind Dahle Sjåstad sier grepet vil styrke det redaksjonelle produktet.

DEL

Det var styret i Hardanger Folkeblad som i forrige uke besluttet å endre antall utgivelser på papir.

Mandag 22. juni blir første dag uten mandagsavis.

De nye avisdagene blir tirsdager og fredager.

- Det er jeg som har anbefalt denne endring til styret og jeg har heldigvis med meg resten av de ansatte når vi nå skal omstille oss til en enda mer digital nyhetshverdag. Vi tror dette grepet er viktig for oss, og en investering i framtiden, og vil gi en enda sterkere avis til glede for våre lesere, sier Sjåstad.

Hardanger Folkeblad føyer seg dermed inn i rekken av andre lokalaviser som har redusert sine utgivelser på papir. Tidligere har både Sunnhordland, Grenda og Firdaposten gjort det samme. Også avisa Kvinnheringen har nylig kunngjort at de også reduserer fra tre til to ukentlige papiraviser.

Satser digitalt

Sjåstad sier det er nye leservaner som er bakgrunnen for endringen.

- Abonnentene våre leser stadig mer og flere artikler digitalt og de ønsker ulike typer innhold presentert gjennom hele døgnet. Da er det helt naturlig for oss å forandre oss i takt med leserne. Ved å redusere antall papirutgaver frigjør vi umiddelbart kapasitet i redaksjonen til å lage mer og bedre journalistikk, sier Sjåstad.

Vi skal ha like mange journalister på jobb og vi skal lage like mange nyhetssider på papir, men det blir fordelt på to papiraviser i uka istedenfor tre.

Eivind Dahle Sjåstad, redaktør i Hardanger Folkeblad

Sjåstad sier redaksjonen nå følger opp forventningene om ytterligere satsing på digitale flater.

- Samtidig vet vi at mange har et nært og kjært forhold til papiravisa. Derfor skal vi sørge for å gi ut fyldige og innholdsrike papiraviser to dager i uka med nyheter, reportasjer, debattstoff og underholdning. Alle de faste spaltene blir beholdt og jeg tror leserne vil oppleve et bedre produkt totalt sett, sier han.

Må gjøre tilpasninger

Sjåstad legger imidlertid ikke skjul på at koronakrisen har framskyndet avgjørelsen.

- Det vi har sett de siste månedene er at vi opplever stor trafikk på nettsidene våre og vi har satt flere leserrekorder. Samtidig har nedgangen i annonseinntektene vært markant, noe som truer driftsmodellen vår. Da må vi tilpasse ressursbruken vår til de nye leservanene. Vi skal imidlertid være like mange journalister på jobb og vi skal lage like mange nyhetssider på papir, men det blir fordelt på to aviser istedenfor tre, sier Sjåstad.

Han håper leserne har forståelse for grepet, men skjønner at mange vil reagere likevel.

- Vi skal fortsatt skal være den viktigste kilden til lokale nyheter, informasjon, og debatt i Indre Hardanger. Ambisjonene våre er å bli bedre på alle områder, men da må vi gjøre tilpasninger og lytte til leserne våre, legger han til.

Hardanger Folkeblad har hatt tre papirutgaver i uka siden 1962.

Artikkeltags