– Onsdag må du ta lunsjen ute

Verdens gapahukdag er en super anledning til å spise matpakka eller middagen ute ved den lokale gapahuken, oppfordrer Norsk Friluftsliv.

Verdens gapahukdag er en super anledning til å spise matpakka eller middagen ute ved den lokale gapahuken, oppfordrer Norsk Friluftsliv. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Da er det nemlig verdens gapahukdag.

DEL

(Siste) Onsdag 27. september er det verdens gapahukdag. Det er en fin anledning til å spise matpakka eller middagen ute ved den lokale gapahuken, oppfordrer Norsk Friluftsliv.

– Maten smaker bedre ute i naturen. Så hvorfor ikke bli med og feire verdens gapahukdag med å spise matpakka ute ved den lokale gapahuken? Det er garantert koseligere enn inne i kantina, på pauserommet, klasserommet eller foran PC-en, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Det finnes mange gapahuker rundt om i Norge, som er satt opp og laget i regi av lokale ildsjeler, på dugnad eller av kommuner. For mange er gapahuken selve symbolet på nærfriluftslivet, og er ofte satt opp på fine utsiktspunkter.

Saken fortsetter under bildet.

Lasse Heimdal er generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Lasse Heimdal er generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Foto:

– Den lokale gapahuken fungerer som et fint turmål for veldig mange, og den er en viktig del av nærfriluftslivet mange steder i landet. For barn kan en tur til gapahuken med påfølgende niste-spising være en liten mikroekspedisjon, mener Heimdal.

Verdens gapahukdag startet som et initiativ fra Nesset kommune under Friluftslivets år i 2015, for å sette fokus på friluftslivet der folk bor og den fine møteplassen den enkle trekonstruksjonen kan være.

En gapahuk har som regel tre vegger og et tak, og har ofte en tilrettelagt bålplass i nærheten.

Det kan også ligge mye god folkehelse i en gapahuk, mener generalsekretæren i Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 16 norske friluftslivsorganisasjoner.

– Det å bygge en gapahuk kan være en billig investering for norske kommuner for å få flere ut i naturen oftere, understreker Lasse Heimdal. (ANB)

Artikkeltags