Hedret av kretsen

KVALITETSKLUBB: OFK har i løpet av de to siste årene utdannet hele 19 trenere som C-lisenstrenere.

KVALITETSKLUBB: OFK har i løpet av de to siste årene utdannet hele 19 trenere som C-lisenstrenere.

Ungdom i Odda mener idrettsanlegget og aktivitene på Eide er to av de tre mest positive tingene med å bo i Odda. Nå roses fotballklubben for arbeidet sitt.

DEL

Denne helga mottok Odda fotballklubb NFF Hordaland sitt klubbstipend for 2016 under kretstinget som ble arrangert i Norheimsund. Stipendet er på 10 000 kroner og betegnelsen Årets klubb.

– Vi er veldig stolte over dette og det viser at det har vært gjort mye god jobb i klubben i en årrekke. Det er lagt ned et veldig godt systematisk arbeid for å utvikle klubben til det vi er i dag, sier daglig leder i OFK, Roger Sandvold.

Mest positivt

Han understreker at OFK er glade og stolte for alt det frivillige arbeidet som blir lagt ned.

I begrunnelsen for tildelingen viser fotballkretsen til resultatene fra en undersøkelse blant ungdomsskoleelevene i kommunen. Der kommer det frem at idrettsanlegget/aktivitetsområdet på Eide er to av de tre tingene elevene synes er det mest positive med å bo i Odda kommune.

«Resultatet fra denne spørreundersøkelsen resulterte blant annet i at kommunen ønsket å finansiere en stilling som daglig leder i klubben Odda FK, for ytterligere å forsterke det gode arbeidet som gjøres for barn- og ungdom i Odda kommunen», skriver kretsen.

– Det er allerede gjort en kjempejobb med å bli kvalitetsklubb og vi ønsker nå å ta steget opp til å bli kvalitetsklubb på nivå 2 i løpet av 2018. I 2017 ønsker vi å stabilisere oss på nivå 1, sier Sandvold og viser til det omfattende kompetanseløftet som resulterte i at OFK fikk stempelet som en av NFFs kvalitetsklubber i 2016.

Mange trenere

Han mener resultatene man nå ser kommer av et arbeid over tid.

–Det har pågått både på anleggsiden og ikke minst på trenerutvikling. Vi har mange utdannede C-lisens-trenere med tanke på klubbens størrelse, sier han

– Du har fått en «flying start» på jobben som daglig leder?

– Ja, det er kjempekjekt å komme inn på denne måten. Det motiverer meg til å gjøre en minst like god jobb videre, sier Sandvold.

Klubben har i løpet av de to siste årene utdannet hele 19 trenere som C-lisenstrenere. Anleggsutvikling har også vært prioritert i klubben de siste årene. I samarbeid med kommunen stod «nytt» hovedanlegg ferdig i 2013 og i 2016 ble den tilstøtende kunstgressbanen rehabilitert med nytt banedekke.

"Vi er veldig stolte over dette.

Roger Sandvold

Daglig leder i OFK

Artikkeltags