Gå til sidens hovedinnhold

Fem råd til deg som skal på tur eller jakt de neste ukene

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag starter villreinjakta over hele landet - inkludert områdene rundt Haukeliseter.

Haukeliseter Fjellstue oppfordrer i den anledning turgåere til å være oppmerksomme og vise hensyn.

- Allemannsretten sikrer at alle har rett til å ferdes i fjellet, også under jakta. Likevel er det noen forholdsregler du som turgåer bør ta i ukene hvor det pågår jakt, melder Haukeliseter Fjellstue på sine nettsider.

Rådene er følgende:

· Kle deg gjerne i signalfarger eller sterke farger slik at det er enkelt for jegerne å oppdage deg, også på lang avstand

· Hold hunden i bånd! Husk at i mange av villreinområdene er det utvidet båndtvang som gjelder hele året

· Hold deg til merkede stier. Ved å kanalisere trafikken langs en rute er det enklere for jegerne å vite hvor det befinner seg folk, og det er dessuten minst mulig forstyrrende for villrein og det beste for plantelivet

· Møter du på jegere, vær høflig og respektfull - men slå gjerne av en prat

· Vis hensyn til villreinen. Ikke gå nærmere, hold avstand og forsøk å unngå å skremme villreinen dersom du møter en flokk.

I forbindelse med villreinjakta vil Holmavatnhytta være stengt i perioden 19.08 - 03.09. Villreinjakta varer frem til 30. september, men jaktaktiviteten er ofte størst de første ukene.

I dag finnes det 23 områder med villrein i Norge. Områdene rundt Haukeliseter, med Hardangervidda i nord og Setesdal Ryfylke i sør-øst, er blant de største og fremste villreinområdene vi har i landet.

Kommentarer til denne saken