Gå til sidens hovedinnhold

Fanget farlig forbikjøring på E134 på film: – Svært alvorlig

Politiadvokaten er trygg på at den grove forbikjøringen ville kvalifisert til et førerkortbeslag.

For abonnentar

TRAFIKK: Haugesunds Avis har fått tilsendt et videoklipp av en forbikjøring i 50-sonen på Hauane i Ølen for et par uker tilbake.

Situasjonen er fanget opp av dashbordkameraet til en anonym tipser.

– Bilen suste forbi i en voldsom fart. Jeg sto på fløyta, forklarer føreren.

Vedkommende er tydelig på at det er langt fra første gang det blir foretatt farlige forbikjøringer på strekningen i Ølen.

– Den enkelte bestemmer

Klippet viser en forbikjøring foretatt like foran en bakketopp, hvor det kommer møtende trafikk.

– Dette er en forbikjøring som er svært alvorlig, og som nok ville kvalifisert til et førerkortbeslag. Slik adferd utsetter både en selv og andre for betydelig fare, understreker politiadvokat Sveinung Andersen som har fått tilsendt videoen.

Ifølge Andersen er dashbordkamera blitt mer utbredt de siste årene.

– Dashbordkamera er fullt lovlig å ha i bilen sin. Om det er noe en bør ha eller ikke er ikke noe som politiet legger seg opp i. Det må den enkelte bestemme selv, sier han.

– Fri bevisførsel

Politiadvokaten er likevel klar på at en video av for eksempel en trafikkulykke kan bli et viktig bevis i en trafikksak.

– Vi har fri bevisførsel i Norge, det betyr at alle typer bevis kan brukes. Opptak fra dashkamera kan helt klart brukes, det har jeg selv gjort i flere saker, fortsetter han.

I saker som denne med farlige forbikjøringer, hjelper det selvsagt om opptaket viser hvem som kjører bilen.

– Selv om vi får et registreringsnummer, er det ikke sikkert at det er eier av bilen som er fører. Men får vi bare et skiltnummer vil det også hjelpe ved at eier av bilen kan avhøres som vitne, sier politiadvokaten.

Saken her hentet fra Haugesunds Avis, en samarbeidsavis.

Kommentarer til denne saken