Regjeringen og Sp, Arbeiderpartiet, Frp og SV ble natt til tirsdag enige om den tredje krisepakken.

Den behandles i Stortinget klokka 10.

– Det kommer aktiviteter knyttet til vei, bane og havner som skal bygges, hvor arbeidsfolk må på jobb, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i Politisk kvarter på NRK.

5 milliarder til kommunene

Permitterte vil få tilbud om bedriftsintern opplæring, ifølge Støre. Investeringer i fangst og lagring av CO2 skal dessuten fremskyndes.

Ifølge TV 2 vil kommunene få 5 milliarder kroner i ekstrabevilgning for å håndtere koronakrisen.

– Kommunene må få mer penger nå, og få trygghet på at det kommer mer i det reviderte budsjettet, sa Støre til NRK.

Han skrøt av samarbeidet med de andre opposisjonspartiene.

– Opposisjonen har snakket godt sammen og møtt regjeringen på en konstruktiv måte. De har også møtt opposisjonen, sa han.

1 milliard til studenter

Dagbladet får bekreftet at opposisjonen har forhandlet fram rundt 1 milliard kroner ekstra til norske studenter. Pengene skal deles ut som stipend, etter hva Dagbladet forstår.

Partiene er også enige om at den såkalte lave momssatsen reduseres ytterligere fra 7 til 6 prosent, ifølge TV 2s kilder. Det gjelder ut oktober.

Det er også blitt forhandlet om formuleringer rundt bevilgninger til kollektivtransportselskapene, som lider av tapte billettinntekter, skriver TV 2 videre.

Kompensasjonsordningen er ikke klar

Ifølge NRK er ikke alle detaljer i kompensasjonsordningen til koronarammede bedrifter klar. Stortinget lar trolig regjeringen utarbeide detaljene med LO, NHO og Virke før den får sin endelige form.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) anslo mandag i et brev til Stortinget at kontantstøtten til bedriftene vil koste 50 milliarder kroner fram til slutten av mai, noe som er mer enn først anslått.

(©NTB)