Gå til sidens hovedinnhold

En smak av Brasil på Odda bibliotek

Artikkelen er over 2 år gammel

Førstkommende lørdag blir det «En smak av Brasil» på Odda bibliotek, framført av Birgitte Stærnes (fiolin) og Martin Haug (gitar).

Duoen er kjent for publikum i Hardanger gjennom flere konserter i regi av Musikkens Venner Klassisk. Musikerne ville gjerne tilbake til Odda, men MV Klassisk har for øyeblikket tatt «time out». Men Oddas kommende kultursjef Else Marie Sandal tok tilbudet på strak arm da hun fikk høre om det, og lørdag er det altså klart for konsert i Odda med Odda bibliotek som arrangør.

Musikerne lover «En smak av Brasil». Det vil bli spilt verk av Maximo Pujol, «San Theimo» og «Pompeya-Palermo-San Telmo fra Suite Buenos Aires, Heitor Villa Lobos «Chorus nr 1», og fra «Historie du Tango» og «Oblivion» av Astor Piazzolla. Dette er en meget fargerik komponist som er blitt mektig populær i Norge de senere årene.

Vi får også høre populære toner skrevet av Celso Machado, «Sambossa, «spansk dans nr 5» av Enrique Granados, brasilensk dans av Jorge Morell og «Suite Habana» av Eduardo Martin. Martin Haug er ikke bare en dyktig musiker, han er også en utmerket komponist. Påkonserten får vi høre hans verk «Blå K».

Birgitte Stærnes og Martin Haug har gjort mye for å få glemt musikk av Johan Halvorsen fram i lyset, og sammen driver de Johan Halvorsen musikkfestival som arrangeres årlig i mars i deres hjemby Drammen.

Stærnes og Haug har konserter over store deler av verden. De er nettopp kommet tilbake fra en konserturne i Italia. Men på Odda bibliotek blir det altså brasilianske toner.

Kommentarer til denne saken