Gå til sidens hovedinnhold

En konsert på et utrolig høyt kunstnerisk nivå

Artikkelen er over 1 år gammel

«Jul, jul, strålande jul» sang Arild Helleland, og «ein strålande» julekonsert ble det i Ullensvang kyrkje tirsdag kveld.

For abonnentar

Konsert Dette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Maria Digranes hadde samlet et knippe av sine beste musikervenner, og resultatet ble en konsert på et utrolig høyt kunstnerisk nivå. Programmet var også satt sammen slik at publikum fikk mer enn "bare" en julekonsert.

Det er nok ikke rett å sammenlikne julekonserter. De har alle sitt særpreg og ulike utgangspunkt, men bedre enn julekonserten som Maria og resten av artistene gav oss i Ullensvang kyrkje denne kvelden skal vanskelig kunne gjøres.

Det var topp medmusikere Maria hadde med seg, og Maria selv er en strålende dyktig sanger med klokkeklar røst og stor musikalitet. Med seg hadde hun de to dyktige sangerne Olve Haugen og Arild Helleland. På trompet Harald Alvavoll, gitar Håkon Widding og Torgeir Kinne Solsvik på piano. I tillegg deltok 14 barn fra 3 klasse på Opedal skule, ledet av Randi Johannessen.

Bildeserie

Se hvem som var på konserten til Maria Digranes

Programmet startet med at «Feather theme» fra Forrest Gump ble spilt på piano, mens Victoria danset seg inn i kirken.

Den var forøvrig fullsatt og vel så det. Til og med på galleriet var det fullt, og før konserten begynte ble det båret inn ekstra stoler. Det var tydelig at dette var en konsert publikum hadde ventet på, og hadde store forventninger til.

Og det ble en vakker musikalsk kveld i Ullensvang kyrkje, fra en scene som var vakkert pyntet og fargelagt i spotlys.

«Nord-Norsk» julesalme er blitt mektig populær de siste årene, og "Glade jul" med nynorsk tekst, som er mer i samsvar med den tyske originalen, "Stille natt", hører naturlig med på en julekonsert. I samme klasse hører "Tenn lys" (med barnekor) og "Mitt hjerte alltid vanker" (Med Arild Helleland).

Å høre Rannveig Djønne spille torader i Ullensvang kyrkje er noe av det vakreste jeg kan tenke meg. Et av kveldens høydepunkt ble det da hun spilte "Vinterbrur" .

Torgeir Kinne Solsvik er en meget dyktig pianist, organist, plateprodusent, pianostemmer og komponist. Han fremførte sitt eget verk "Juleintermezzo".

Hovedverket som Maria sang denne kvelden var "Nella Fantasia", akkompagnert av Solsvik. Denne sangen er på italiensk, skrevet av Chiara Ferrau, komponert av Ennio Morricone. Melodien er kjent som "Gabriels Obo", fra filmen "The Mission" fra 1986. Teksten handler om at i fantasien går det an å se for seg en verden der alle mennesker bor i fred og lykke.

Publikum fikk også "Have yourself a merry little Christmas, "Sæle julekveld, "in the bleak midwinter" og "O helga natt".

Tradisjonen tro ble konserten avsluttet med allsang og "Deilig er jorden". Det er forøvrig den eneste julesangen som i både Ullensvang og Odda alltid synges på bokmål, selv om det de senere år også er kommet en nynorsk tekst.

Det er grunn til å rette en stor takk til Maria Digranes og hennes medspillere for ein "jul, jul, stålande jul(ekonsert).

Kommentarer til denne saken