Gå til sidens hovedinnhold

E16 blir rasstengt i flere timer – hus evakuert i Kvam

Artikkelen er over 1 år gammel

Ullensvang kommune er fortsatt i beredskap - men uværet i natt traff lenger vest.

Hardanger slapp unna det verste. Riksveg 13 ved Teigen som ble stengt i natt, kunne åpne allerede i femtida.

- Det ser ut til at det var områdene i Kvam som fikk det verste. Vi følger fortsatt situasjonen, men så langt er det ikke kommet inn meldinger om skader av noe slag, sier rådgiver for samfunnssikkerhet og beredskap i Ullensvang kommune, Stig Hope, til HF rundt klokka 06:40 torsdag morgen.

Uværet traff området rundt Kvam, og de fleste ferdselsårene mellom Bergen og Voss er råket av nedbøren.

– Vi har geolog på vei til E16 ved Kvam, etter et ras som gikk der i natt. Raset skal ikke være veldig stort, men vannet har startet å grave seg nye veier under veien, og det er en kabelgate som ligger opp i dagen nå, sier trafikkoperatør Jan Marøy ved Vegtrafikksentralen til BA.

Veien er borte

I natt stengte E16 mellom Bergen og Voss etter at det gikk et ras i Kvam-området. Også fylkesvei 314 i Bergsdalen er stengt etter flere mindre ras.

– Og på fylkesvei 49 ved Norheimsund har vi ressurser. Der er veien forsvunnet, og det blir neppe åpnet med det første, sier Marøy.

Utenom dette har veien i området blitt mindre råket. Fylkesvei 7 ved Folkedal er stengt på grunn av rasfare, mens riksvei 13 ved Teigen er åpnet igjen etter å ha vært rasfarlig.

Evakuert

På Kvam traff derimot været tyngre, og et hus er evakuert.

– Huset er ikke værende i, og to personer som er evakuerte. Vi har ikke vært inne i det, men det er sagt at vannet fosset gjennom det, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt.

Meteorologisk institutt advarte onsdag kveld om svært kraftige regnbyger for Sogn og Sunnfjord, Hordaland og nordlige Rogaland. Varselet gikk ut på at det lokalt kunne komme 40-60 millimeter nedbør på tre timer.

– Det har kommet mye vann i områdene rundt Bolstad og Nordheimsund, men det skal ha gitt seg nå, sa operasjonsleder Sætre ved 3.20-tiden.

Det er også meldt gul fare for flom på Vestlandet som følge av den ventede nedbøren onsdag og torsdag

Kommentarer til denne saken