Gå til sidens hovedinnhold

– Det er viktig at Odda og fjorden spiller på lag. Skal distriktspolitikk virke må vi ha et fungerende sentrum

Torsdag var det stormøte mellom Vestland fylkeskommune og Innovasjon Norge i Odda, med både fylkesordfører Jon Askeland (Sp) og administrerende direktør Håkon Haugli på plass.

For abonnentar

Det årlige stormøtet mellom fylkeskommunen og Innovasjon Norge var i år lagt til Odda, kombinert med orientering og bedriftsbesøk knytta til Hydrogen prosjekt Tyssedal – Hardanger Hydrogen Hub (HHH).

Les også

Store industriaktører samler seg før mulig ny milliardinvestering i Ullensvang

Det interne møtet fant sted i Odda Næringspark på Eitrheim tidlig torsdag morgen, deretter inviterte man inn både ordfører og lokale næringsaktører. I løpet av dagen var det orientering fra Hardanger Industri, samt bedriftsbesøk på Boliden, TiZir og Næringshagen i Ullensvang.

Med i følget var blant andre fylkeskommunedirektør Rune Haugsdal og Bård Sandal, avdelingsdirektør for Innovasjon og Næringsutvikling. HF møtte gjestene under deres besøk i Næringshagen på Smelteverkstomta på tampen av dagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fylkesordfører Jon Askeland (Sp) fortalte at Vestland er det fylket som bruker mest av midlene til Innovasjon Norge i dag.

– Målet er at vi skal bruke mer av de framover. Det handler derfor om å se trendene i tide, slik at vi treffer, understreket han og viste til omstillingsmidler inn i det grønne skiftet.

Askeland takket for en strålende dag, og lovet at fylkeskommunen skulle spille på lag med både kommune og næringsliv lokalt.

– Det skjer så mye spennende i dette distriktet. Nå må dere rette ryggen og si til folk at de må flytte til Ullensvang, uttalte han og la til at både Boliden og TiZir alene hadde spennende ting på gang som vil føre til tilflytting.

Les også

Slik er TTI sin «tiårsplan»: – Ser for oss full produksjon i 2029

– Nå må alle framsnakke kommunen, la fylkesordføreren til.

Det ble vist til spennende samarbeidsprosjekt som siderklynga.

– Samarbeid er en dynamisk kraft som er vanskelig å stoppe, sa fylkeskommunedirektør Haugsdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Ordføreren tok deretter Askeland og Haugsdal med på en omvisning rundt Ovn 3, der fylkeskommunen før sommeren bevilget penger til det planlagte kollektivknutepunktet, som nå er fullfinansiert.

– Vi ga 7,5 millioner fra overskuddet i 2020. Vi er selvsagt glade for å ha medfinansiert det som skal bli en rå kollektivterminal, sa Askeland.

Ullensvang-ordfører Roald Aga Haug (Ap) fortale litt om planene for ovnen, og opplyste at han håpet arbeidet med kollektivterminalen kan starte allerede i høst.

Fylkesordføreren og en del andre avsluttet den lange dagen i Odda med besøk på en av sidergårdene i fjorden.

– Det er dere som bor her som kan utvikle Ullensvang. Vi kan bidra, men folk er nøkkelen. Det er viktig at Odda og fjorden spiller på lag. Skal distriktspolitikk virke må vi ha et fungerende sentrum, som og vil tjene bygdene omkring, sa Askeland før han satte kursen ut langs Sørfjorden.

Les også

Nå er det avgjort: Boliden utvider produksjonen og investerer over sju milliarder kroner

Kommentarer til denne saken