Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut 200 000 kroner: Disse fikk penger fra Hardanger Folkeblad

Folgefonn 4H fikk penger til gapahuk, Vestglimt får midler til å kjøpe inn utstyr til gymsalen og Hardanger spillfestival får penger til nye spill. Totalt deler Hardanger Folkeblad ut 200 000 kroner.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Hardanger Folkeblad i år ut 200 000 kroner til foreninger og organisasjoner i Indre Hardanger. Nå er det klart hvem som fikk penger.

Søknadsfristen gikk ut tidligere i mai og det kom inn 19 søknader.

  • Se hele listen i bunnen av artikkelen

– Med den situasjonen vi har hatt det siste året, oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter, spesielt for barn og unge, sier redaktør og juryleder Eivind Dahle Sjåstad og legger til:

- Vi håper de som har fått midler lykkes med sine prosjekter. Vi gleder oss til å følge med på de mange spennende prosjektene.

Pengestøtten fra Hardanger Folkeblad inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet.

Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fem år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

I juryen satt Ernst Olsen, Magne Lien, Roald Nøstdal og Eivind Dahle Sjåstad fra Hardanger Folkeblad og Sara Tokheim fra Studiesenteret i Hardanger.

Kommentarer til denne saken