Skipet ble bygget i 2011 på Meyer Werft i Tyskland og er på 71.304 brutto tonn. Passasjerkapasiteten er 2.644 og det er 609 mannskap om bord.

«AIDAsol er en hyppig gjest i Hardangerfjorden; siden dåpen i 2011 har skipet vært 77 ganger i Eidfjord og 13 ganger i Ulvik. Det gjenstår ytterligere 3 anløp i Eidfjord og 4 i Rosendal i år. Foreløpig har vi 1 bestilling i Eidfjord neste år», står det i en pressemelding fra Helge Møller i Cruise Destination Hardangefjord.

Møller opplyser at skipene seiler for tiden med redusert passasjerkapasitet. Selv om alle passasjerer og mannskap må være fullvaksinerte er det avsatt et visst antall lugarer for tilfeller av karantene-isolasjon. Strenge regler før og under seiling er iverksatt, men det er lettet på restriksjonene ved ilandstigning underveis.

«Dersom intet uforutsett inntreffer er det ventet 89 anløp i Eidfjord, 36 i Rosendal og 7 i Ulvik i år. Siste anløp i Eidfjord er 29. oktober og i Rosendal 21. desember», skriver Cruise Destination Hardangerfjord.