Det brenner på Tizir

Brann på TTI.

Brann på TTI. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er meldt om brann på bedriften Tizir i Tyssedal. Sirenene fra brannbilene kunne høres ca. klokka 19.00 onsdag kveld.

- Det er snakk om flytende metall i et av produksjonslokalene, sier Ronald Drotningsvik, vaktkommandør i 110 Hordaland.

Han kan opplyse at alle personer er gjort rede for.

Han kan opplyse at det flytende metallet vil sette fyr på alt det er i kontakt med, og at det derfor er viktig at brannen ikke sprer seg utenfor produksjonslokalet.  

- Industrivernet er satt i aksjon, og brannvesenet fra Odda er på veg, forteller vaktkommandøren, og legger til at det vil ta lang tid før metallet er kjølt ned.

Det begynte å brenne i et produksjonslokale på Tizir onsdag.

Det begynte å brenne i et produksjonslokale på Tizir onsdag. Foto:

Vaktkommandøren i 110 Hordaland kan klokken 20:05 gi følgende oppdatering;

- Brannvesenet fra Odda har forsøkt å gå inn i hallen med røykdykkere for å tette lekkasjen, da det renner fra ovnen. Det mislyktes de med, men industrivernet gjør nå et nytt forsøk, sier Drotningsvik.

Han forklarer at det aktuelle produksjonslokalet er bygget som en bunkers, og at det skal ikke være fare for spredning til andre bygg.

110 Hordaland la ut følgende Twitter-melding klokken 21:30 onsdag kveld;

«Det har vært en lekkasje fra en smelteovn som har resultert i at glødende jern har rent utover gulv og antent noen maskiner. Dette har også rent ned en etasje. Det er pr. nå brann i 2 etasjer. Lekkasjen er stoppet, hullet er plugget igjen. Brannvesenet legger en plan for slukking».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken