(Bergensavisen)

Med de to bergenserne Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes bak roret, har Bodø/Glimt vært årets store overraskelse i årets eliteserie. Før mandagens kamp var medaljene – også gull – innenfor rekkevidde.

For Brann gjaldt det først og fremst å gjenreise æren og gi supporterne noe å tro på for fremtiden. Sesongen er og blir en stor skuffelse uansett.

Bamba tilbake

Daouda Bamba var tilgitt og tilbake i førsteelleveren etter sine kontroversen, hans første start siden 25. august. Og han var nære å få en pangstart etter 30 sekunder. Han tverrvendte rundt Glimts straffemerke og sendte av gårde en avslutning, men et Glimt-ben fikk blokkert.

I stedet var det gjestene fra nord som skulle få en pangstart.

Det var knapt spilt ni minutter da Philip Zinckernagel sendt et hardt innlegg ut 45 grader. Indreløper Ulrik Saltnes hadde løpt seg helt fri og banket ballen kontant i hjørnet. Marerittstart for et Brann-lag som i snitt har scoret mindre enn ett mål per Stadion-kamp i år!

Baklengsmålet satte helt klart en støkk i hjemmelaget, og to minutter senere var Kjetil Knutsens menn svært nære 2–0. Zinckernagel parkerte Branns forsvarsfirer og løp seg fri i bakrommet. Igjen slo han hardt inn mot en ledig Glimt-angriper, men Vito Wormgoor fikk med nød og neppe kroppen imellom. Klareringen var dog av det ukontrollerte slaget, og nederlenderen pustet lettet ut da han så at ballen gikk til corner og ikke i eget nett.

Tre sjanser på to minutter

På dette stadiet av kampen var fortvilelsen i ferd med å bre om seg – både på tribunene og i spillernes ansikt.

Men det var faktisk litt guts igjen i Brann-laget.

På litt over to minutter radet Brann opp tre svært gode angrep – og tre gode sjanser – noe som fikk et forfrosset og fåtallig Brann-publikum på beina. Hele Branns angrepsrekke med Gilbert Koomson, Daouda Bamba og Veton Berisha hadde på få minutter avslutninger som fort kunne havnet i nettet.

Endelig var det noen offensive tendenser å rope hurra for, men fortsatt var de altså målløs. Og noen fattige minutter var ikke nok til å holde i varmen i høstkulden.

Brann prøvde febrilsk å skape målsjanser, noe som også ga kontringsspesialistene fra Bodø noen feite overganger, men lagene gikk til pause med en 0-1-ledelse til Kjetil Knutsens menn.

To strekkskader

Det skulle gå fra vondt til verre for Brann, for i pausen måtte Lars Arne Nilsen gjøre to endring. Taijo Teniste og Veton Berisha hev inn håndkleet med hver sin strekkskade, og Gilli Rólantsson og Thomas Grøgaard kom inn.

Den andre omgangen startet med at friske Zinckernagel spilt ball i hatt med Brann-forsvaret og driblet seg helt fri, men en god Håkon Opdal holdt Brann inne i kampen.

I stedet var det Brann som endelig skulle få hull på byllen etter 53 minutter. Og selvfølgelig var det utskjelte Bamba som sørget for hjemmejubel.

Bamba-scoring i fjerde kamp på rad

Vito Wormgoor headet en corner inn igjen i feltet. På fem meter sto en hardt presset Bamba. Han trikset ballen opp til seg selv og headet ballen resolutt i nettet. Der handlet ivorianeren på instinkt, en skikkelig spisscoring med andre ord.

Dermed har Bamba scoret i fire kamper på rad, selv om har stått over seks kamper mellom den tredje og fjerde scoringen!

Mens han jublet alene foran Brann-fansen, løp alle de andre Brann-spillerne tilbake mot midtbanen. Det kan tolkes på flere måter.

Åpen fotballkamp

Etter utligningen ble kampen svært panisk – helt ulik de kampene vi har sett på Stadion tidligere i år. Begge lag gikk tydeligvis «all in» for tre poeng. Brann kom til noen sjanser, men de største sjansene var det gjestene som skapte. Gang på gang pådro Brann seg farlige brudd imot, og Håkon Opdal fikk mye å gjøre.

Glimt snytt for seieren

Etter 85 minutter fikk også Glimt ballen i nettet. Jens Petter Hauge scoret kontrollert etter et fint gjennomspill, men han ble avvinket for offside. Det var en feil avgjørelse av dommeren, og Glimt ble frarøvet en fortjent ledelse. Der var Brann heldige – og i det hele tatt var Brann heldige som fikk med seg ett poeng fra denne kampen.

Gjestene viste det også tabellen viser, per dags dato er Bodø/Glimt et bedre lag enn Brann.

Kampfakta

Brann - Bodø/Glimt 1-1 (0-1)

Eliteserien fotball menn.

Stadion. 8875 tilskuere.

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Fredrik Haugen, Brann. Patrik Berg, Glimt.

0-1: Ulrik Saltnes (9). 1-1: Daouda Bamba (53).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste (Gilli Rólantsson fra 46), Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Emil Kalsaas fra 80), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha (Thomas Grøgaard fra 46).

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich - Erlend Reitan, Brede Moe, Vegard Moe, Fredrik Bjørkan - Håkon Evjen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Victor Boniface (Vegard Moberg fra 73), Jens Petter Hauge.