(Bergensavisen)

Tirsdag åpnet Brann for salg på ståtribunene øverst på den nye langsiden. Resten av Stadion er så godt som utsolgt til 16. mai-kampen mot Sarpsborg 08, og derfor har Sportsklubben også lagt ut det nye feltet de har til rådighet ved spesielle anledninger.

Feltet, som går øverst langs hele den nye langsiden, tar hele 650 personer. Men Brann er i det forsiktige hjørnet, og ønsker ikke å fylle opp hele ståfeltet. Derfor er kun 400 billetter lagt ut. Onsdag formiddag var halvparten revet bort.

Derfor åpner de ikke helt opp

– Hvorfor er de lagt ut først nå?

– Vi så det gikk mot tilnærmet fullt og at det bare er enkeltseter tilgjengelig. Da tok vi en vurdering på at vi hadde lyst til å gi flere muligheten til å komme. Etterspørselen har vært stor, sier kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz.

– Hvorfor åpner dere ikke hele feltet?

– Det er en ny tribune, og det blir masse folk. Vi ønsker å ha mer erfaring med tribunen før vi åpner opp helt.

– Hvor ligger bekymringen?

– Det er ikke noen bekymring, men en innkjøring. Vi må se at vi klarer å ta unna køer. Det er en logistikkvurdering. Vi fikk noen erfaringer fra åpningskampen, der det var mye køer. Nå klarer vi å svelge unna fordi vi har gjort justeringer. Så vi ønsker å gjøre ting gradvis, for å gi folk en god opplevelse, svarer Schutz.

Kjapp deg ...

– Så mulighetene nå er som følger: De 200 siste ståplassbillettene på Fjordkraft-tribunen, noen enkeltseter innimellom på noen andre felt – eller å møte opp på Stadion før kampstart, sier Schutz.

De heldige som møter opp torsdag kan få tak i restbilletter fra reservasjoner som ikke skal brukes. Det ble onsdag lagt ut noen slike på den vestvendte kortsiden, men Schutz advarer:

– Det er neppe snakk om mange billetter.

BA ivrer etter et anslag, men det er Schutz forsiktig med. Det er å anta at det kan dukke opp omkring 50 billetter som kan kjøpes i luken på kampdag, men det er kun en kvalifisert gjetning. Da er det førstemann til møllen.