Et videoklipp på nettstedet youtube har ført til stor internasjonal interesse for det unge talentet. I bluesens hjemland USA har superlativene haglet, og interessen for Blue Fredrik vært overveldende. Det har ført til at han har blitt invitert til Hollywood av "Heart of Gold Entertainment" hvor fem andre talenter fra andre deler av verden også skal delta på selveste Hollywood Boulevard no. 9.

I fjor imponerte den blonde sjarmisen på NRK i programmet Kjempesjansen, hvor han spilte bluesklassikeren Texas Flood. Garvede blueskjennere løftet på øyenbrynene da 12-åringen dro gitarsoloer med et sug og en rytme man sjelden hører. Hans interesser for trommer, som han har traktert siden 6-årsalderen, har åpenbart vært med på å bråmodne talentet som fortsatt er i rasende utvikling.

I USA har Mr. Bill Boyrer, "Heart Of Gold Entertainment", åpnet en nettside som omhandler Blue Fredrik. Han har aldri selv møtt den norske gitaristen, men er ikke snau når han beskriver hans musikalske evner: ”He puts more passion and feeling into every note he plays than any guitar player I have ever heard”.

Det blir et spennende møte med unge Blue Fredrik under Blueshelga lokst utøve. Her er det viktig å kjenne sin besøkelsestid, for dette er en kommende stjerne. Vær sikker på at du kan si i etterkant: ”jeg var der når Blue Fredrik spilte i Odda”.

Spiller på Iris lørdag kl. 12.00