Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på tidenes sommeropplevelse

Artikkelen er over 1 år gammel
Ditt Hardanger

Bli med på en av Norges beste sommerskoler – stappfull av forskeropplevelser barna sent vil glemme. Gjennom en actionfylt uke skal barna eksperimentere og utforske naturvitenskapens spennende verden.

Kunne ditt barn tenke seg å lage eksplosive såpebobler, smykke med eget DNA eller kanskje koble elektriske motorer? Sommerlab er en sommerskole for barn som skal opp i 5.–7. klasse til høsten. Kurset arrangeres over fem dager i sommerferien. Forskerfabrikken ønsker å spre realfagsglede til barn over hele landet ved å la de få oppleve kjemi, fysikk, teknologi og biologi på en ny og annerledes måte.

På årets Sommerlab ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer. Verden i dag står overfor store utfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap og teknologi vil være nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktigere enn noen gang å gi barna våre gode forutsetninger for å lykkes med realfagene.

I løpet av uka skal barna også løse et mysterium. Dette mysteriet er faktisk så hemmelig at vi ikke ønsker å avsløre noe før kursstart. Alt vi kan si er at barna blir nødt til å knekke koder, samarbeide, lete etter skjulte spor og finne fram sin indre detektiv for å klare å løse saken!

Påmelding til årets sommerlab åpner mandag 6. April klokka 9
Sommerlab arrangeres i Kvam 22.- 26. juni og i Odda 3.- 7. august– mandag til fredag fra kl. 09–15. Pris er 1295,- pr. deltaker. Alle som deltar får t-skjorte, forskerutstyr, kurshefte og sin helt egen solcellebil.

Corona tiltak
Forskerfabrikken har laget en revidert plan slik at vi kan gjennomføre årets sommerskoler. I den inngår det tre ulike scenarioer:
1. Det er ingen restriksjoner når sommerskolen skal avholdes: Da gjennomfører vi alle sommerskoler helt som planlagt.
2. Det er noen restriksjoner når sommerskolen skal avholdes, men man kan fortsatt møtes: Da gjennomfører vi alle sommerskoler, men vi tilpasser opplegget etter nasjonale og lokale retningslinjer. Dette kan for eksempel innebære å dele barna inn i mindre grupper.
3. Restriksjonene gjør at vi ikke kan avholde fysiske sommerskoler: Da gjennomfører vi alle sommerskoler gjennom et nettbasert alternativ.

Hvilket scenario som kommer til å utspille seg er umulig å forutsi nå. Vi kommer derfor til å jobbe parallelt med alle planene og avventer til ukene før hver enkelt sommerskole skal avholdes med å ta en endelig avgjørelse. Om du melder en eller flere deltakere på Sommerlab, vil du få beskjed via mail om det skulle bli aktuelt med en nettbasert løsning.

Kommentarer til denne saken