Egersunds IK ville med seier kunne rykke opp i 1. divisjon, men da måtte Ullensaker/Kisa tape sin bortekamp mot Fana. OFK hadde allerede rykket ned til 3. divisjon før lørdagens kamp. Presset var derfor på bortelaget, mens oddingene kunne spille med senkede skuldre.

Burde ledet

Det ble noen fartsfylte åpningsminutter der Ørjan Børve allerede etter to minutter fosset framover på et av sine velkjente driv. Han skjøt hardt utenfor 16-meteren, men skuddet ble reddet av keeper.

Bare noen minutter senere er Børve på farten igjen. Han leverer ballen til Andreas Meling på sin høyre side, sistnevnte skyter fra skrå vinkel, men ballen går like utenfor.

Like etterpå er det gjestene som er farlig frampå, men innlegget fra høyre blir headet like utenfor.

Den neste store sjansen kommer ikke før i det 26 minutt. Allkan Abdulla er plutselig helt fri foran mål og kommer i stor fart alene mot keeper, men avslutningen går like over mål. Der burde OFK tatt ledelsen.

Hjemmelaget forsvarte seg godt den første halvtimen, og lot ikke Egersunds komme til de store sjansene. I det 38. minutt får en av bortelagets spillere tråklet med seg ballen ned mot dødlinja. Han sender ballen inn i feltet der Mathias Perttamo enkelt header den i mål. 1-0 til Egersunds - til stor jubel fra de tilreisende supporterne.

I pausen settes Andreas Monsen inn for Ørjan Børve. Sistnevnte måtte tas av banen som følge av sine jobbforpliktelser som helikopterpilot.

Fant en luke

Det første kvarteret etter pausen bar preg av at OFK slet med å etablere spillet på motstanderens banehalvdel, men hadde samtidig god kontroll bakover.

Klokka har bikket 70 minutter da Odda blir tildelt et indirekte frispark innenfor 16-meteren. Dette som følge av at keeperen til Egersunds har tatt et tilbakespill med henda. Bortelaget stiller mur på strek, men Monsen finner en luke og setter ballen presist i mål. 1-1 på Odda stadion.

Det siste kvarteret blir hjemmelaget satt under et stadig større press. Egersunds spiller seg til flere cornere, som igjen fører til farlige situasjoner. OFK forsvarer seg heroisk og presser gjestene til å slå langt.

Nesten tre minutter på overtid glipper det for Odda da et langt innlegg blir møtt på bakerste stolpe. 2-1 til Egersunds og ellevill jubel fra bortesupporterne. Det ble dermed et bitter tap for Odda i sesongens siste seriekamp.

- Gjorde en god kamp

Begge målene til Egersunds kommer som følge av at vi ikke henger med på bakerste stolpe, sier OFK-trener Magne Nondal.

Han synes likevel at laget gjør en god kamp, spesielt i første omgang.

- Vi sliter dessverre med å score, og det har vist seg enkelt for motstanderne å score mot oss. Slik har det vært denne sesongen, forteller Nondal. 

Assistenttrener Øyvind Bjørkevoll forteller at spillerne var fast bestemte på å gi alt i dag.

- De gjorde en god kamp, og fikk vist at de kan prestere på dette nivået, sier assistenttrener Øyvind Bjørkevoll. 

Ullensaker/Kisa slo Fana 4-1, og dermed ble det ingen opprykksjubel for Egersunds.