Etter flere år med koronarestriksjoner og varierende vær i fjor, er det igjen stor pågang på DNTs betjente fjellhytter. De fleste hyttene har en økning i antall overnattinger fra i fjor, ifølge turistforeningen.

– Våre hytter melder om godt besøk i alle fjellområder der vi har betjente hytter. Det er tydelig at folk er interesserte i god gammeldags hyttepåske i fjellet, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Han forteller at overnattingstallene nå er tilbake på 2019-nivå, det vil si slik de var før pandemien.

På Hardangervidda er det mange som har tatt turen til DNTs hytter. I dette området, som er populært for hytte-til-hyttetur, er stemningen og situasjonen merkbar annerledes enn i fjor.

Det er godt nytt for ekteparet Anne-Grethe Myran og Stein Rudi som er vertskap på Mårbu Turisthytte.

– For en påske så langt!Vi hadde noen treige år siden vi tok over her, med Korona-restriksjoner og veldig blanda vær i fjor, men nå er det god stemning med mange fornøyde påskegjester. Det er dager som dette som gjør at vi trives så godt med denne jobben, sier Stein Rudi.

Det er ingen grunn til at interessen skal avta denne påsken.

Flere steder i landet er det minusgrader om natta og strålende sol om dagen, som gjør at drømmeføret holder seg hele uka.

– Vi oppfordrer alle som ikke har bestemt seg for hva de skal gjøre resten av påsken til å utnytte forholdene og komme seg til fjells. Mange av hyttene har godt med plass både nå og senere i påsken, sier Solvang.