Hjelper barn i Uganda

SANG og danset: Barna i barnehagen underholdt foreldre med sang og dans. Etterpå solgte de kunsten sin til inntekt for barn som ikke har det så bra i Uganda.

SANG og danset: Barna i barnehagen underholdt foreldre med sang og dans. Etterpå solgte de kunsten sin til inntekt for barn som ikke har det så bra i Uganda.

Artikkelen er over 3 år gammel

Barna i Hestavoll barnehage har samlet inn 8500 kroner til klær og rent vann for andre barn i Uganda.

DEL

I forrige uke inviterte barna i Hestavoll barnehage foreldre til ungdomshallen i Odda for å fullføre et prosjekt hvor målet var å samle inn penger til barn i byen Kasese i Uganda.

Barna hadde laget kunst som de solgte, og det ble også solgt lodd og mat. Alle pengene gikk uavkortet til den frivillige organisasjonen Amadia.

Har engasjert barna

– Vi har hatt et prosjektet hvor vi hjelper barn og unge hvert tredje år. Det gjør vi slik at alle barna skal få være med på det èn gang. Da selger vi kunst som barna har laget gjennom året, sier styrer i barnehagen Aase Mørkve og legger til at prosjektet har engasjert barna.

– De har fått vite om hvordan andre barn har det andre steder, og det var et flott møte i barnehagen mellom barna og May Elena Fagertveit fra Amadia. De har vært med å hjelpe de som trenger det og det er ikke alle som har det så bra som vi har det, sier hun.

Rent vann

Fagertveit som i flere år har engasjert seg i Amadia startet som fadder da hun var 16 år. Nå er hun 21 og sitter i ledelsen i Amadia.

– Jeg hadde en samling med de eldste barna hvor jeg blant annet viste en Powerpointpresentasjon fra skolen og barnesenteret i Uganda. Det var kjekt, barna stilte mange spørsmål og var veldig engasjerte. Blant annet undret de seg over at ikke alle barn har rent vann, sier hun.

Barna fikk også vite at pengene skulle gå til litt forskjellig, som for eksempel klær.

Totalt 8500 kroner fikk barna inn etter kvelden der alle foreldre var invitert. Ungene hadde også forberedt musikkinnslag.

– Det er jo helt fantastisk. Vi hadde ikke regnet med så mye og alle pengene går uavkortet til prosjektet i Uganda, sier Fagertveit, som synes det er bra å kunne involvere ungene i et så viktig prosjekt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken