Det begynte å brenne i gress og lyng mange steder i Sør-Norge søndag. Bål startet flere av brannene, og brannvesenet ber folk være forsiktige.

– Vi har i dag hatt flere hendelser relatert til bålbrenning som er kommet ut av kontroll. Kravet om aktsomhet gjelder hele året, også utenom bålforbudet. Er du usikker på om du kan tenne opp ild, la heller være eller kontakt brannvesenet, skrev Øst 110-sentral på Twitter søndag ettermiddag.

I Skiptvet var det fare for at en gressbrann skulle spre seg til en låve, men brannvesenet fikk kontroll i tide.

Også på Vestlandet hadde brannvesenet mye å gjøre. I Alver ble en gressbrann på 150–200 kvadratmeter slukket i 16-tiden. Omtrent samtidig ble en gressbrann i Bogo i Vaksdal slukket. Her ble rundt 100 kvadratmeter svidd av.

Litt tidligere søndag viste en melding om boligbrann i Bergen seg å være bråtebrenning i en hage. Bråtebrann var også årsak til brannutrykning i Våge i Fjaler.

Også lenger nord har det brent i terrenget søndag. I Brønnøysund måtte brannvesenet slukke en gress- og lyngbrann ved Inner-Torget.

Før helgen sendte Meteorologisk institutt farevarsel om skogbrannfare på Vestlandet, og det ble anbefalt at man er forsiktig med åpen ild.

(©NTB)