Rosenborg-spilleren som har en fortid i Avaldsnes og Odda FK har tidligere spilt aldersbestemte landskamper, men står så langt uten A-landskamper.

21 år gamle Jøsendal har imidlertid imponert for RBK i Toppserien denne sesongen etter overgangen fra Avaldsnes. Hun har scoret fire mål på 13 kamper for trønderne, senest i helgens 4-2-seier over Arna-Bjørnar.

Nå er hun altså med i A-troppen igjen. Det ble klart på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

– Anna var veldig god da hun var med oss på en samling i fjor høst. Hun har slitt med skader, men det har hun nå fått orden på og hun har spilt mye i år. Anna er en spiller vi har fulgt veldig nøye i en lengre periode, og jeg synes hun har ekstremt spennende kvaliteter. Hun har et internasjonalt snitt med fart, gjennombruddskraft og en veldig god venstrefot. Det er en spiller både for nå og framtiden, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Etter kampen mot Nord-Irland venter England og Østerrike i gruppespillet.

– Vi har en god balanse i troppen. Vi har fortsatt noen ganske unge spillere som ikke har mesterskapserfaring på seniornivå, samtidig som at mange i kjernen fra 2019-VM fortsatt er med. I tillegg har vi med en av verdens beste spisser i Ada Hegerberg igjen. Kvaliteten på troppen er den beste vi har hatt på lenge, og alle er tilgjengelige igjen bortsett fra Cecilie Fiskerstrand, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Dette er Norges tropp til EM:

Keepere: Guro Pettersen (Vålerenga), Sunniva Skoglund (Stabæk), Aurora Mikalsen (Brann).

Backer: Anja Sønstevold (Inter), Maria Thorisdottir (Manchester United), Tuva Hansen (Brann), Guro Bergsvand (Brann), Julie Blakstad (Rosenborg), Synne Skinnes Hansen (Rosenborg), Maren Mjelde (Chelsea), Anna Jøsendal (Rosenborg)

Anna Jøsendal om overgangen til Rosenborg: – Eg har blitt skikkelig godt tatt imot

– Jeg har vært nederst i kjelleren