Advarer mot telefoner fra «politiet»

Ikke svar telefoner fra 112.

Ikke svar telefoner fra 112. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ser du at politiets nødnummer 112 dukker opp i displayet når telefonen din ringer, er det bare å la være å svare.

DEL

– Vi har fått tolv telefoner bare de siste to timene fra folk som lurer på om vi har ringt dem, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord ved Vest politidistrikt til BA.

– Ikke svar

Den siste tiden har folk over hele landet opplevd å ha blitt oppringt fra 112, som er politiets nødnummer. Men politiet ringer aldri til noen fra dette nummeret.

– Dersom vi ringer noen, vil vårt lokale telefonnummer 55 55 63 00 vise i displayet, sier Rebnord.

Han advarer folk mot å svare telefonen dersom de får en slik oppringing.

– Vi vet ikke akkurat hvem det er som ringer, om det er en datamaskin eller en teletorgstjeneste. Men folk bør la være å svare, og heller ikke ringe opp igjen. For det er ikke oss som har ringt. Politiet advarer: Ikke ta telefonen hvis 112 ringer

Svindelforsøk

Ingen av dem som har ringt til politiet lørdag hadde svart da de ble oppringt. Men tidligere skal andre som har svart, ha blitt møtt med personer som snakker gebrokkent engelsk.

– Da er det bare å legge på. Ikke oppgi sensitive opplysninger, som for eksempel pinkoder eller passord. Ingen etater vil ringe rundt og spørre om sånt.

Også politiet i Stavanger og Oslo har gått ut med advarsler mot å gå på 112-svindelen, som tilsynelatende ikke lar seg stoppe.

– Det er ikke noe vi kan gjøre med det, annet enn å be folk overse oppringingen. Men vi synes jo ikke noe om dette. Det tar opp kapasiteten til dem som sitter på sentralen og må svare folk som ringer for å spørre om vi har ringt dem. For publikum er det sikkert ikke kjekt heller, å se at de har blitt oppringt av politiet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken