34 personer i karantene i Ullensvang. Nå kommer kommunen med en klar oppfordring

Ullensvang kommune fikk søndag 26 negative svar på covid-19-prøver som er tatt den siste tiden.

DEL

Det opplyser ordfører Roald Aga Haug (Ap) søndag kveld.

34 personer sitter i karantene etter at det denne uka kom flere positive prøvesvar. Fortsatt venter kommunen på to svar på prøver der det er mistanke om covid-19.

Totalt fire personer sitter i isolasjon søndag kveld og to av dem har fått påvist smitte.

«Vi har hatt ein aukande trend på smitte i UIlensvang kommune. Vi vil sterkt oppmoda innbyggarane til å unngå store folkeansamlingar i den tida vi er inne i no. Slik at vi unngår smitte som går ut over verdiskapinga i næringslivet. Og at vi unngår stenging av offentlege institusjonar slik andre kommunar har måtta gjera», skriver Haug i en pressemelding.

Kommunen oppfordrer samtidig alle til å være forsiktige og følge nasjonale smittevernråd.

«Fleire kommunar rundt oss har fått betydeleg smitte dei siste dagane, og har måtta stenga offentlege institusjonar», påpeker Haug.

Legevaktsentralen ved Odda sjukehus er per i dag ruta til Voss sjukehus, opplyser kommunen. Før helgen ble det kjent at en ansatt på Odda sjukehus hadde testet positivt for covid-19.

Ifølge VG sin nasjonale oversikt over koronasmitte, som bruker Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), er det søndag totalt 11 personer i Ullensvang kommune som har fått påvist koronasykdommen covid-19 under koronautbruddet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken