Det opplyser Iris Scene i en pressemelding.

Amerikanalinjen er frontet av vokalist Endre Nordvik, som blant annet er kjent fra NRK sitt nyeste musikkprogram «De neste». Bandet som tar turen til Iris Scene består for øvrig av Helene Nilsen, Lars Hammersland, Vemund Stavnes, Erik Rolland og Einar Olsson.

«Disse har spilt med noen av landets aller største artister i både inn- og utland», står det i pressemeldingen.

Årene 1960-1980 var selve gullalderen for pop, country og Americana.

– Når vi skulle sette sammen dette prosjekter var det nærmest en umulig oppgave å velge låter. siden alle som er med i bandet mener at den beste musikken som er laget gjennom tidene er nettopp fra denne perioden, forteller vokalist Endre Norvik til Hardanger Folkeblad.

Han sier Bob Dylan, Johnny Cash og The Beatles selvsagt er en del av repertoaret, og kanskje noen overraskelser som de mener passer godt inn i konserten.

– Vi som spiller i Amerikanalinjen er musikere som har mange prosjekter med en rekke forskjellige artister, men under koronapandemien når det ikke var så mye spillejobber, satt vi sammen dette bandet for å spille musikk vi digger. Rett og slett for å ha noe å glede oss over, forklarer Nordvik.

– Vi vet at repertoaret vårt vekker minner hos folk som kanskje har opplevd denne musikken den gang den ble utgitt, og som kanskje vekker minner de egentlig hadde glemt. Det er det som er fint med god, gammel musikk. Det er solid, fantastisk håndverk, og noe som står seg tiår gjennom tiår, avslutter vokalisten i Amerikanalinjen.