...
Rockebandet Kent består av Martin Sköld, Joakim Berg, Markus Mustonen og Sami Sirviö. Foto: Sony Music/ANB/Arkiv

Laget plate for alle

Kent ville lage en plate for alle – ikke bare for hipsterne.

Publisert 25.04.2012 kl 13:20 Oppdatert 25.04.2012 kl 13:32

Tips ein venn på e-post:(Se video nederst i saken)

På 17 dager i Frankrike spilte bandet inn den nye, og lett tilgjengelige, «Jag är inte rädd för mörkret». Ambisjonen var å gjøre motstykket til den litt smalere «En plats i solen».

– Denne her kjennes veldig åpen. Det er ingen hipsterskit. Dette er ikke laget bare for en liten gruppe, men for alle mulige slags mennesker – for alle, sier Martin Sköld ifølge TT Spektra.

Tittelen er en besvergelse mot det svarte og vanskelige i livet.

– Det er et mantra, en oppfordring til en selv. Mørket kommer i ulike former, man må uansett møte det selv om det er veldig vanskelig, sier Jocke Berg i Kent da bandet hadde pressekonferanse i anledning plateslippet.

Like fullt er tekstene svarte nok, der de ånder uro, tvil og redsel, både rent personlig og for hele samfunnet.

– Når man har barn, slik vi har, begynner man å tenke mye på hva slags land de kommer til å vokse opp i, hvilke sjanser de har og hvilke idealer som råder. Det finnes ganske mange ubehagelige strømninger nå, og det farger det man skriver, sier Berg, som likevel ikke vil kalle tekstene for politiske.

– Jeg ville ikke kalle det jeg gjør for politisk, selv om jeg vil si at det står svært, svært tydelig frem hvor jeg står. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Jentene klare for kvartfinale

Odda jenter 16 i 7-fotball har levert gode kamper under Norway Cup. Laget vant 1-0 mot Ibestad i 16-delsfinalen. Og slo torsdag Spjelkavik fra Ålesund i 8-delsfinalen.

...

Måtte fraktes til øyeavdeling på Haukeland etter bussuhell

Onsdag formiddag kjørte en svensk turistbuss inn i tunnelveggen i Måbøtunnelen. To personer ble fraktet til legekontoret i Eidfjord, en av dem ble senere fraktet til øyeavdelingen på Haukeland etter uhellet.

...

– Me er haldne for narr

- Det går ikkje aokan veg no. Det går som me frykta.

...

Flere ble syke etter å ha slukket tørsten i denne bekken

- Vi vil sterkt fraråde folk å drikke vann fra denne bekken, sier driftsoperatør i VAR-tjenesten, Nils Selheim.