...
Det har vært mange bruddskader på påskefjellet. Foto: Runar Nørstad, ANB

Mange bruddskader

Knall og fall på hardt skiføre kan fort gjøre veldig vondt i påsken. Onsdag fikk Røde Kors melding om 63 skader.

Publisert 04.04.2012 kl 21:44 Oppdatert 05.04.2012 kl 13:34

Tips ein venn på e-post:

Av disse karakteriseres 37 av dem som alvorlige. 23 av de alvorlige skadene har skjedd i skianlegg, og 14 har skjedd i terreng.

– Antall skader i dag er noe lavere enn det har vært de siste dagene. Det er ingen steder i landet som utpeker seg som steder med spesielt mye skader, sier Ole Gladsø, leder for Røde Kors' informasjonssentral på Gol, til NTB.

Hittil i påsken er det totale antallet innrapporterte skader nå oppe i 232. Av disse er 132 brudd, forstuinger eller hode-, nakke- eller ryggskader, og hele 42 av dem har skjedd utenfor skianlegg.

– Såpass mange skader med brudd og forstuing skyldes hardt føre. Når det er så hardt som nå, så blir det omtrent som å falle på asfalt. Med hardt fall og litt stor fart, så kan konsekvensen bli brudd og forstuing, forteller Gladsø.

Onsdag hadde Røde Kors 840 mannskaper fordelt på 143 hjelpekorps i beredskap rundt omkring i Norge for å hjelpe folk som opplever uhell på påskefjellet.

I løpet av onsdagen måtte de ut på 15 forskjellige lete- og henteoppdrag ute i terrenget, og hittil i påsken har de hatt totalt 52 henteoppdrag og 10 leteaksjoner.

Til tross for sol og godt påskevær flere steder i landet, har Røde Kors hittil ikke registrert noen solforbrenninger. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Det kjem meir nedbør

Tips oss: TIPS: Send e-post ,SMS/MMS: kodeord TIPSHAF + tekst/bilde til 2470,Telefon: 53 65 06 20

Det er meldt meir nedbør i helga, men NVE er ikkje bekymra for ny flaum. Saman med lensmannen vurderer ein geolog no om fleire skal få flytta heim.

...

Odda har ikkje flaumsonekart

Medan Eidfjord har flaumsonekart, har ikkje flaumramma Odda dette. NVE seier det er dyrt, og teknisk sjef Jostein Eitrheim seier at dette ikkje er godt nok.

...

Gjennomgang og restriksjoner

- Det er fremdeles fare for ras og vi oppfordrer folk til å respektere sperringene, sier lensmann Terje Kvalvik.

Brann på Boliden

Politi og brannvesen rykket torsdag kveld ut til en brann på Boliden på Eitrheimsneset.