70 prosent av hodeskadene som oppstår i alpinbakken kunne vært unngått om de skadde hadde brukt hjelm. Foto: Norsk Luftambulanse/Codan Forsikring

Halvparten dropper hjelm

En ny undersøkelse viser at mange av de voksne som setter utenfor alpinbakker dropper hjelmen.
Thomas Hildonen, ANB E-post
Publisert 02.04.2012 kl 21:23 Oppdatert 02.04.2012 kl 21:39

Tips ein venn på e-post:

At hjelm er viktig også i alpinbakken viser med all tydelighet en undersøkelse referert av Alpinanleggenes Landsforening gjort i Hemsedal. Den viser nemlig at 70 prosent av hodeskadene kunne vært unngått om alpinisten hadde hatt hjelm på hodet.

Men det dropper mange voksne. Faktisk halvparten ifølge en fersk undersøkelse gjort for Codan Forsikring.

– Det trist å se at så mange godt voksne dropper hjelm i skibakken. Vi har tidligere sett at foreldre er flinke til å passe på at barna bruker hjelm, men vi voksne glemmer å sikre oss selv – det kjæreste barna har, sier Mari Bræin Faaberg, informasjonssjef i Codan Forsikring.

For barna er faktisk flinkest i klassen. 70 prosent av de mellom 18- og 29 år bruker hjelm når de gasser nedover alpinbakkene, mens foreldrene sørger for at 93 prosent av barna har på seg den livsviktige hodebeskyttelsen under alpinmoroa.

Men så var det de voksne da. 35 prosent av samtlige brukte ikke hjelm sist de sto alpint, mens de i 40-årene er dårligst hvor bare halvparten finner det bryet verd å sette på seg hjelm.

– Hjelmbruk er en enkel måte å sikre deg og familien på i påskefjellet, så vi oppfordrer alle til å investere i gode hjelmer til hele gjengen før avreise. Det er også mulig å leie hjelm i alpinanlegget. Det er så lite som skal til, og det kan utgjøre en stor forskjell skulle man bli utsatt for en ulykke, sier Faaberg. (ANB)

På forsiden nå


...

Vil ha ny sykkelfest i Hardanger

Alexander Kristoff får konkurranse av flere andre verdensstjerner under Tour des Fjords 2015.

...

Kaos på fjellovergangene

Rv 7 over Hardangervidda er åpnet for kolonnekjøring, men kun for tungtrafikk.

RV. 13 Oddadalen vinter vinteføre

Vanskeleg vegarbeid

Det vart køar då Statens vegvesen støypte langs vegen i Oddadalen torsdag, men målet er å vera ferdige med reparasjonane etter flaumen innan jul.

Hardangervidda snø vinter vinterføre

Trafikkuhell ved Dyranut

Politiet sjekka både sjåføren og innhaldet i bilen etter at den hamna i grøfta ved Dyranut.