Team Dale Oen var første lag i mål i årets Expedition Amundsen. Laget består av lagleder Robin Dale Oen, Tor Aanen Kallekleiv, Mats Kristian Mollandsøy, Eskil Hagtvedt og Matias Madsen. Foto: Ole Marius Kvamme

Først over vidda

Etter litt over 29 timer kom de første deltakerne i pulkløpet Expedition Amundsen i mål.
Ole Marius Kvamme E-post
Publisert 02.03.2012 kl 14:49 Oppdatert 02.03.2012 kl 16:45

Tips en venn på e-post:


Team Dale Oen kan juble etter å ha plantet de første flaggene Foto: Ole Marius Kvamme

- Vi har opplevd Hardangervidda på sitt beste og sitt verste, sa laget rett etter målgang på Garen i Eidfjord.

Team Dale Oen beskriver vekslende vær med tidvis sterk motvind på veien ut fra Haukeliseter fjellstue i Telemark. De var da slett ikke overbevist om at dette ville ende med seier, og måtte langt ned i kjelleren for å hente frem krefter til å fortsette. I løpet av natten har de likevel vært effektive, og det var her de avgjorde lagkonkurransen.

Militærdisiplin

- Det er et utrolig fint arrangement, som setter både kropp og hode på prøve. Men det er det som er artig, sa lagleder Robin Dale Oen til HF etter målgang.

Team Dale Oen er et lag satt sammen fra forsvarsbasen Håkonsvern, og det var altså militærdisiplinen som ble avgjørende i årets lagkonkurranse.

Dale Oen sier videre at det er godt mulig at han stiller igjen til neste år. Kanskje blir det da en brødreduell, for laglederens bror, Alexander Dale Oen, har allerede meldt sin ankomst til Expedition Amundsen 2013.

På forsiden nå


Vêret skapar utfordringar for skisenteret

Samanlikna med fjoråret auka besøket ved Røldal skisenter i vinterferien, men vind og snø har gjort sesongen utfordrande.

Næringslivet kan få ein omsetnad på 27 millionar kroner frå cruisenæringa

Aldri tidlegare har det vore cruiseskip i fjorden allereie i mars.

Stabile lesertall for Hardanger Folkeblad

Tirsdag ble opplags og lesertallene for alle landets aviser offentligjort. For Hardanger Folkeblad er lesertallene stabile - 13.000 leser vår avis jevnlig.

Badet kan bli stengt på kort varsel

Søndag ble badelystne møtt av stengte dører ved Odda Folkebad igjen. Badet er nå åpent men kan bli stengt på kort varsel.