...
Evangelos Venizelos går av som finansminister i Hellas. Foto: EU/ANB/Arkiv

Finansminister går av

Den greske finansministeren Evangelos Venizelos kunngjorde mandag at han går av som minister etter at han søndag ble valgt til ny leder av sosialistpartiet PASOK.

Publisert 19.03.2012 kl 12:53 Oppdatert 19.03.2012 kl 12:59

Tips ein venn på e-post:Finansministeren kunngjorde avgangen etter samtaler med president Carolos Papoulias. Han skulle senere mandag møte statsminister Lukas Papademos.

Venizelos har spilt en sentral rolle i de siste månedenes forhandlinger om en ny redningspakke for Hellas, et forsøk på å få landet ut av den økonomiske krisen.

PASOK har dominert gresk politikk siden landet fikk demokrati i 1974, etter sju år med militærdiktatur. De siste par årene har imidlertid den økonomiske kollapsen og tilhørende vanskelige politiske beslutninger preget politikken. Derfor er det lite sympati å hente hos velgerne for Venizelos i forkant av valget, som trolig finner sted i april eller mai.

En meningsmåling viser at 30 prosent gir finansministeren godkjentstempel.

PASOK får bare 11 prosents oppslutning i denne meningsmålingen, publisert i avisen Kathimerini før helgen. Partiet ligger dermed på femteplass, og langt bak de konservative i Nytt demokrati.

De to partiene har sittet sammen i en koalisjonsregjering som har hatt som mål å berge Hellas gjennom krisen. Landet har vært tvunget til en rekke offentlige kutt for å innfri kravene EU og IMF stiller for å gi kriselån. (ANB-NTB-AFP)

På framsida no


...

Opplev Tiebreaker hjemme i stua

Det kritikerroste oddabandet slipper sin debutplate 10. oktober, og har i den anledning en crowdfunding-kampanje der publikum kan bestille konsert hjem i stua.

...

Positive til utvida reinsjakt

Reinsjakta er utvida til 12. oktober, og Fellesstyret for Ullensvang statsalmenning meiner dette er positivt.

...

Innbrot i butikk og bilar

Politiet leitar blant lokale kjenningar etter at det vart oppdaga innbrot i ein butikk og to bilar i sentrum av Odda.

...

Tidenes beste Blueshelg?

Stein Egil Legård mener at Blueshelga 2014 hører hjemme blant de aller beste som har vært arrangert.