...
Kristin Halvorsen har fremmet et forslag om ekstra studiepoeng for å ha nynorsk som hovedmål på videregående. Foto: Terje Pedersen, ANB

Lover å styrke nynorsken

Oslo (ANB-NTB): - Vi må gjøre noe for å styrke nynorsken før det er for sent, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Publisert 27.04.2012 kl 18:04 Oppdatert 27.04.2012 kl 18:24

Tips ein venn på e-post:Halvorsen var fredag invitert til årsmøtet i Noregs Mållag i Oslo for å forsvare utspillet sitt tidligere i år om å tone ned sidemålsundervisningen i norskfaget. Hun slo fast at ingenting er vedtatt, men at målet er å styrke nynorsken, ikke svekke den, skriver Nynorsk Pressekontor.

– Jeg ønsker å invitere dere til å være med på en diskusjon der resultatet er at vi skal styrke nynorsk både som hovedmål og som sidemål, sa Halvorsen.

Utspillet hun kom med i januar i år, var en kommentar til et forslag fra Utdanningsdirektoratet om å fjerne sidemålskarakteren i den nye læreplanen. Det førte til storinnmelding i Mållaget - over 1.700 personer meldte seg inn i ukene etterpå.

Halvorsen luftet fredag et forslag om å gi elever som velger nynorsk som hovedmål på videregående skole, ett ekstra studiepoeng, skriver Bergens Tidende.

Det ble møtt av stående applaus av Mållagets årsmøte. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Sterke historier i Cyanamiden

På lørdag skjer det mye i Odda. Foruten Blueshelg og åpen brannstasjon er det en større forestilling med film, foto, historier, musikk og kafé i og rundt Cyanamiden på Smelteverkstomta på lørdag.

...

Vil utvida reinsjakta

Halvvegs i jakta er det felt så få rein at Hardangervidda villreinutval har søkt om utvida jakttid.

...

Odding vidare i Idol

Ingrid Johansen er av dei 40 som går vidare til dei direktesendte semifinalane i Idol.

...

Oppgradering av eavisa

Ny og oppgradert App for eavisa.