Kong Harald inviterer ni overlevende fra Utøya til slottet. Foto: Vidar Ruud, ANB

Inviterer overlevende

Ni overlevende fra Utøya-massakren 22. juli er invitert til Slottet neste fredag for å fortelle sine historier til kong Harald.
Publisert 26.04.2012 kl 18:03 Oppdatert 26.04.2012 kl 18:46

Tips ein venn på e-post:

Ragna Bakås Sørlundsengen (16) er en av ni Utøya-overlevende som er invitert til Slottet, skriver Aftenposten.

– Det er veldig hyggelig at kongen faktisk er interessert i å møte oss, så opptatt som han er. At mennesker som han bryr seg, gjør det så tydelig at man ikke er alene i alt sammen, sier hun.

Sørlundsengen overlevde Anders Behring Breiviks herjinger på Utøya ved å gjemme seg på et knøttlite toalett med noen andre AUF-ere.

16-åringen har, sammen med de åtte andre inviterte, hjulpet Barneombudet med å lage en rapport med tips og råd om ulike temaer som oppstår i og etter katastrofer og ulykker der ungdom er involvert.

Ungdommene representerer ikke Arbeiderpartiets ungdomsparti, men seg selv. De bidrar med egne tanker, perspektiver og meninger om det som har skjedd og skjer.(ANB-NTB)

På forsiden nå


Aksepterer ikke at riksveg 7 blir nedprioritert

Rv 7 over Hardangervidda er det eneste øst-vest-sambandet som blir nedprioritert i utredningen til Statens vegvesen. Det vil ikke leder av Interesseselskapet IS Rv 7, Tor Egil Buøen, finne seg i.

Kongen har gitt fjellreven auka vern

Kongen i statsråd har vedtatt at fjellreven skal få auka vern som prioritert art, og det vert forbode å forstyrra pattedyret.

Trafikkuhell i Røldal

Brøytebil kolliderte med både vogntog og personbil.